De ce sa reciclam?

Incalzirea globala este un fapt, nu un mit. Vedem si simtim asta in fiecare zi. Nici un anotimp nu mai corespunde cu lunile anului din descrierea lui.

Un fapt este si acela ca factorul nr 1 al acestui fenomen este poluarea. Stiinta a evoluat in ritm foarte alert in ultimii 100 de ani, in acelasi ritm alert a “evoluat” si poluarea, iar acum noi incercam sa revenim la “origini” cu tehnologia pe care am creat-o. Acest paradox l-am realizat dorind sa ne creem un trai mai bun si o calitate a vietii mai ridicata.

“Fructele” implicarii noastre se vor vedea mai repede decat preconizam, DACA  ne vom implica fiecare sa “sadim” in noi aceasta idee de reciclare.

Am vazut foarte multi oameni care renunta la plastic: pungi din plastic, paie din plastic, tacamuri din plastic, pahare din plastic, inclusiv pungi sau alte produse din PLA (sau cum i se mai spune “plastic biodegradabil”) optand pentru hartie, materiale textile din plante precum bumbac, in sau iuta etc. Cateva exemple de astfel de produse fiind: paie de baut, din hartie, tacamuri din lemn sau bambus, farfurii sau alte ambalaje din trestie de zahar, sacose din textil (iuta mentionata mai sus folosindu-se in unele tari in prepararea unor mancaruri, iar in altele in industria textila). Toate acestea se recicleaza foarte usor sau se degradeaza intr-un timp foarte scurt daca sunt lasate in natura.

Campania de renuntare a paielor din plastic (in care sunt implicata activ prin promovarea prin toate retelele social media a paielor din hartie) este in continuare privita cu ignoranta : “este doar un pai”, dar daca privim in ansamblu ca sute de milioane de oameni spun acest lucru in fiecare zi, realizam faptul ca paiele de baut, din plastic polueaza mai mult decat pungile din plastic – din acest motiv eu va incurajez sa optati pentru paiele de baut, din hartie si pentru produse biodegradabile.

Fabricile au inceput sa renunte la curentul electric normal in favoarea cutentului eco obtinut prin sau cu ajutorul panourilor solare sau al sistemelor eolienne.

Trebuie sa cautam solutii responsabile si durabile pentru dezvoltarea mediului urban in armonie cu natura, acesta fiind denumit si “climat verde”, si pe langa crearea de spatii verzi in incinta cladirilor de birouri, principalul pas este folosirea produselor biodegradabile.

Timid incepem sa promovam un stil de viata constient si intelept prin adoptarea unei atitudini active si responsabile fata de noi si natura.

Hai sa ne conectam la prezent, puneti-va talpa goala pe pamant si inspirati cu ceea ce vedeti in jurul vostru deschizandu-va mai mult alte simturi decat cel vizual.

 

 

CUMPARA PAIE DE HARTIE BIODEGRADABILE!