Ambalajele în industria alimentară (HoReCa) si impactul lor asupra brandului

Ambalajele sunt omniprezente în industria alimentară și de ospitalitate (HoReCa) datorită faptului că sunt ușor de utilizat, transportat și pot fi personalizate.
Unul dintre principalele probleme asociate cu utilizarea excesivă a ambalajelor este producerea deșeurilor si implicit poate avea un impact negativ atat asupra mediului (daca acestea nu sunt reciclabile si/sau biodegradabile) cat si imaginea brandului în ochii consumatorilor.

Odată ce ambalajele sunt utilizate, acestea sunt aruncate și se adaugă la cantitatea tot mai mare de deșeuri produse în fiecare zi.
Deși se incearca prin multe metode atat sociale cat si legislative, multe ambalaje sunt in continuare nereciclabile, sau doar o parte din acestea; exemplu: capacele paharelor sau al casoletelor sunt din plastic sau paletinele pentru cafea si paiele de baut care sunt niste produse de foarte multe ori ignorate considerand ca dimensiunea acestora este mica (deci poate fi ignorata) nu se reuseste colectarea sa se faca in mod corect, acest lucru duce la aceiasi situatie nedorita si anume la poluarea solului, a apei și a aerului, având un impact negativ asupra mediului.

Pe lângă impactul asupra mediului, utilizarea excesivă a ambalajelor in format “mixt” poate afecta și imaginea brandului, deoarece multi consumatori incep sa fie din ce în ce mai preocupați de impactul produselor pe care le cumpără asupra mediului.
În cazul în care un brand nu ia măsuri pentru a reduce impactul ambalajelor sale asupra mediului, acesta poate pierde încrederea și loialitatea consumatorilor.

Soluția pentru a reduce si/ sau a schimba aceasta perceptie in industria HoReCa este folosirea ambalajelor din hârtie în proportie cat mai mare, inclusiv a paielor de hartie, care pot avea mai multe intrebuintari nu doar ca paie de baut sucuri, acestea pot fi folosite si in locul betelor pentru vata pe bat, a betelor pentru baloane, pentru produsele de cofetarie: cake pops etc;

De asemenea, folosirea ambalajelor din hârtie reciclată sau a altor materiale alternative, cum ar fi ambalajele biodegradabile sau compostabile si reducerea cantității de ambalaje prin utilizarea unor recipiente mai mari sau prin promovarea utilizării propriilor recipiente ale clienților poate fi o altă soluție eficientă.

În concluzie, utilizarea excesivă în industria HoReCa a ambalajelor mixte: hârtie si plastic (chiar si PLA – deoarece procedura de colectare/ compostare si prelucrare este diferita) poate avea un impact negativ asupra mediului și a imaginii brandului.

Este important ca afacerile din industria HoReCa să ia în considerare aceste soluții și să ia măsuri pentru a reduce impactul ambalajelor asupra mediului și a imagini brandului.

 

 

CUMPARA PAIE DE HARTIE BIODEGRADABILE!